OSS snorkeskinne

Har du eller din nærmeste problemer med snorken?

Lider du af kronisk træthed? Vi kan måske hjælpe. I nedenstående kan du læse mere om behandling med en snorkeskinnen.

Ca. 40 % af alle mænd og 30 % af alle kvinder snorker.
Man snorker på grund af en afslapning af musklerne i halsen. Afslapningen i svælget mindsker svælgvolumen, og dette får det bløde væv til at vibrere, når man trækker vejret. Vibrationen frembringer snorkelyden, som kan variere fra en tung vejrtrækning til en næsten øredøvende buldren, til stor gene for både den snorkende og dennes partner.
Hos 30-50 % er problemet mere end blot social snorken. Hos den gruppe kan snorken desuden være et symptom på søvnapnø, som i de alvorligste tilfælde kan føre til for højt blodtryk og/eller kolesterol og andre sygdomme, der kan lede til diabetes 2 (sukkersyge).


Ved søvnapnø forekommer der afbrydelser i vejrtrækningen under søvnen, som sætter kroppen i en alarmtilstand, hvilket medfører betydelig forringet søvn og kan resultere i morgen-hovedpine, manglende energi og udtalt træthed.
Men heldigvis kan snorken behandles - også uden kirurgisk indgreb eller brug af iltapparat, som ellers i mange år har været gængse metoder. Både snorken og søvnapnø kan i mange tilfælde afhjælpes ved at sove med en snorkeskinne, som du kan få lavet her på klinikken.
Der findes et bredt sortiment af snorkeskinner. Hør din tandlæge, hvilken snorkeskinne som passer til dig. Skinnerne bliver specialfremstillet til hver patient. Vi tager et scan af dine tænder her på klinikken, og sender det til vores tekniker, som får skinnen fremstillet.
Vores tekniker leverer snorkeskinner der er udviklet i samarbejde med flere tandlæger, Tandlægeskolen, Odense Universitetshospital og amerikanske specialister.

En snorkeskinne virker ved at sørge for bedre plads i mund og svælg til vejrtrækning. Når du bruger snorkeskinnen om natten, sørger den for at holde underkæben lidt længere fremme end normalt, således at der skabes friere luftveje ned til lungerne, og vibrationen som forårsager snorken minimeres.
Døjer du og dine omgivelser medsnorken, så vil vi gerne hjælpe!
Du skal bare nævne problemet for din tandlæge eller tandplejer, så kan de ved en hurtig undersøgelse finde frem til, om du er egnet til at få en snorkeskinne

     
 
   


Test dig selv og din trang til søvn

 

Tag testen her (åbner pdf) » 

 

Artikel: Behandling af patienter med snorken
og søvnapnø

 

Artikel af Lillian Markussen.
Læs artiklen her (åbner pdf) »
 

Kontakt os

For nærmere information, spørg os endelig næste gang du kommer på klinikken, eller book tid online her »

 

Book online ved tandlægen
Bestil tid hos tandlægen online

Book tid hos tandlægen, når det passer dig.
Vores online booking har åben 24 timer i døgnet.
Obs: Vi gør opmærksom på, at det kun er muligt at booke aftaler á 30 minutters varighed. Ved behov for længere tid ved større behandlinger, beder vi dig sende os en mail eller evt. ring til os, så booker vi gerne for dig. 

> Bestil tid til næste tandlægebesøg her

Er du ny patient?
Bliv ny patient hos tandlægerbe Torvet 9
Tandlægerne Torvet 9 tager altid imod nye patienter. Vi gør vores bedste for at leve op til den tillid, du viser os. 

> Sådan bliver du patient hos os
Plej dine tænder rigtigt
Gode råd til tandpleje og tandbehandling
Vi har samlet en række råd og gratis tips til, hvordan du holder dine tænder sunde og raske hele livet igennem.

> Få gratis tips til god tandpleje her
Priser hos tandlægen
Priser tandlæge silkeborg
Hvad koster det at gå til tandlæge? Find priser på tandbehandling og se, om du kan få tilskud.

> Læs alt om priser og tilskudsregler 
Tandlægerne Torvet 9 Torvet 9, 8600 Silkeborg Tlf. 86 82 32 11 info@torvet9.dk Birgitte Mølkjær og Christina Dam-Tholstrup